Περιοχή

Η Συκιά

Η Συκιά βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Η προνομιακή θέση του γραφικού κόλπου της Συκιάς την έχει καταστήσει σε έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της Κορινθίας.

Το όμορφο γραφικό πευκοδάσος ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, του τρεξίματος και του τένις που εκτείνεται κατά μήκος μιας υπέροχης βοτσαλωτής παραλίας δίνει τη δυνατότητα αναψυχής και διασκέδασης στα οργανωμένα beach bar δίπλα στο κύμα. Κατά μήκος του κόλπου της Συκιάς υπάρχουν πολλά εστιατόρια, café bar, mini market, αρτοποιείο, φαρμακείο και σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το παραλιακό Ξυλόκαστρο όπου θα βρείτε περισσότερες επιλογές για μια ευχάριστη διαμονή .

Παραλία Πευκιάς

Το όμορφο γραφικό πευκοδάσος ιδανικό για τους λάτρεις της πεζοπορίας, του τρεξίματος και του τένις που εκτείνεται κατά μήκος μιας υπέροχης βοτσαλωτής παραλίας δίνοντας τη δυνατότητα αναψυχής και διασκέδασης στα οργανωμένα beach bar δίπλα στο κύμα.

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να απολαύσετε το μπάνιο σας ή αν προτιμάτε κάτι πιο έντονο μπορείτε να διαλέξετε ένα από τα οργανωμένα Beach bars.

Ξυλόκαστρο

Οι ομορφιές πολλές με μοναδικές εναλλαγές στο τοπίο, ο παραλιακός δρόμος της πόλης του Ξυλοκάστρου είναι ιδανικός για περπάτημα κάθε εποχή του χρόνου καθώς και ο ποδηλατόδρομος κατά μήκος της παραλίας είναι μια απολαυστική εμπειρία για τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Στη δυτική άκρη της πόλης βρίσκεται το λιμάνι και η μαρίνα με το ανοιχτό θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης που τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πολλές εκδηλώσεις.

 

Καταδύσεις γύρω από τη Συκιά

Η Tech Diving Team δίνει την δυνατότητα να μάθετε scuba diving βουτώντας από την παραλία της Συκιάς, ή αν έχετε κάνει ήδη τα μαθήματα και έχετε πάρει το δίπλωμα, να κάνετε καταδύσεις από το σκάφος σε απομονωμένα μέρη κατα μήκος του Κορινθιακού αλλά και του Σαρωνικού κόλπου. Μερικές από τις επιλογές είναι:
  • Μαθήματα αρχαρίων για παιδιά στη θάλασσα ή σε πισίνα
  • Μαθήματα αρχαρίων για ενήλικες στη θάλασσα.
  • Ημερήσια ταξίδια για πεπειραμένους καταδύτες που έχουν την πιστοποίηση PADI, στην ακτογραμμή του Κορινθιακού.
  • Πακέτα μαθαμάτων για πιστοποιήση PADI για παιδιά και ενήλικες.
  • Multi-day PADI certification courses for children and adults
  • Αυτόνομη κατάδιση
  • Εξερεύνηση του βυθού για Seahorses
  • Σπηλαιοκατάδιση
  • Snorkeling
 

Θαλάσσιο καγιάκ στη Συκιά

Μια βόλτα με ένα θαλάσσιο kayak είναι ότι πρέπει να να παρατηρήσεις την ακτογραμμή, να εξερευνήσεις σπηλαιώματα και βέβαια να απολαύσεις το νερό! Για αυτόν το λόγο η Earth&Water και το Daphne’s Club οργανώνουν βόλτες με kayak στον κόλπο του Κορινθιακού.

Kite-surfing στη Συκιά

Κάθε surfer γνωρίζει πως το καλύτερο μέρος για kite είναι αυτό που απαιτεί το λιγότερο ταξίδι. Λιγότερος χρόνος στον δρόμο σημαίνει περισσότερο kite και μικρότερος χαμένος χρόνος στην περίπτωση που δεν υπάρχει αέρας. Η παραλία της Συκιάς είναι η καλύτερη για kite και surfing και μόλις 3χλμ μακρυά από ένα από τα 16 καλύτερα μέρη για kite στην Ελλάδα (όπως έχει καταγραφεί από την κοινότητα kitesurfing www.kitesurfing.gr).
Επίσης σε μικρή απόσταση βρίσκεται ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- μέρος για kite-surfing spot στην Ελλάδα, το ακρωτήρι Δρέπανο στο Ρίο.. Εννοείται βέβαια πως εδώ μπορείτε επίσης να κάνετε καταπληκτικό surfing. Δείτε τις συνθήκες ανέμου στην Συκιά-Ξυλόκαστρο όπως και το Δρέπανο στο www.windguru.com.
Όσο για την συντήρηση του εξοπλισμού στο τέλος της εμπειρίας οι surfer μπορούν να βασιστούν στα Ξενοδοχεία τα οποία χωρίς εξαίρεση έχουν φρέσκο νερό για το καθάρισμα του και χώρο για το στέγνωμα. Ελάτε λοιπόν για kite και μετά το πέρας της εμπειρίας δροσιστείτε σε ένα από τα καταπληκτικά beach bars της Συκιάς.

Ημερήσιες ιστιοπλοϊκές εκδρομές και παρατήρηση δελφινιών γύρω από τη Συκιά

Το Alkyon Sailing & Earth&Water οργανώνουν ημερήσιες κρουαζιέρες στον κόλπο του Κορινθιακού. Λιμάνι αναχώρησης: Κιάτο (10 km από την Συκιά, Δωρεάν μετάβαση)
Προορισμοί: Ναός Ηραίου (5 ναυτικά μίλια), Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι (1,3 ναυτικά μίλια), παραλία Μυλοκοπής, (5,5 ναυτικά μίλια), Αλκυονίδες (4 ναυτικά μίλια)
Περιγραφή: Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα διασχίσετε τον κορινθιακό προς τη Στερεά Ελλάδα, κάνοντας ιστιοπλοΐα μπροστά από τον φάρο του Ηραίου, θα κάνετε μια στάση στο ναό του Ηραίου, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε και να πάρετε φωτογραφίες. Η επόμενη στάση είναι η λίμνη της Βουλιαγμένης, στην οποία μπορείτε να μπείτε περνώντας μέσα από ένα στενό κανάλι και τελικά το κεντρικό αγκυροβόλιο θα γίνει είτε στην Μυλοκοπή, είτε στις νήσους Αλκυονίδες όπου θα υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο αλλά και για γεύμα.
Ο Κορινθιακός κόλπος είναι φημισμένος για τα δελφίνια του. Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι πως συνυπάρχουν διαφορετικά είδη δελφινιών.